Beveiliging tegen DDoS aanvallen

De Nationale anti-DDoS Wasstraat (kortweg NaWas) biedt on demand beveiliging tegen DDoS aanvallen. NaWas is bedoeld voor middelgrote, maar ook voor kleinere Internet Providers (VoIP providers) voor wie het zelf kopen en onderhouden van anti-DDoS apparatuur onhaalbaar of niet rendabel is. De NaWas is als een verzekering: hopelijk is het niet nodig, maar als er ellende is kan er  beroep op worden gedaan. Zonder grote investeringen.

Werking van NaWas

De NaWas is een centraal opgestelde hoeveelheid anti-DDoS apparatuur van bekende merken, waarlangs verkeer geleid kan worden als een ISP netwerk onder een DDoS aanval ligt. De NaWas reinigt het verkeer van de ‘onzin’ en stuurt het schone verkeer over een apart VLAN van de NL-IX of AMS-IX naar de deelnemende ISP terug. Iedere ISP die een AS nummer heeft kan meedoen.

Samen inkopen, samen slim

Omdat het samen inkopen en delen van dure apparatuur heel efficiënt gebleken is en goed toepasbaar is als apparatuur niet vaak of bijna nooit nodig is, heeft NBIP in samenwerking met de DHPA, AMS-IX en NL-IX de NaWas bedacht. Want samen zijn we slimmer en krachtiger! Bovendien is NBIP volledig onafhankelijk en kunnen we de dienst tegen een aantrekkelijk tarief aanbieden.

Anti-DDos oplossing van de NBIP

  • Snel een anti-DDoS oplossing operationeel

  • Wordt doorlopend actueel gehouden

  • Een van de grootste DDoS wasstraat in Nederland (Europa 2015)

  • Wanneer meer opbrengsten zijn dan kosten komt er geld terug

  • Deelnemer worden is heel eenvoudig. Stuur een email naar bureau@nbip.nl en we stemmen alles af. Van het aanvragen van een specifieke AMS-IX en/of NL-IX lijn tot het overnemen van het AS nummer.

    Je hoeft niet al deelnemer te zijn om je aan te melden. Ook is er geen verplichting tot het afnemen van ook de andere diensten van NBIP. Wel is er de voorwaarde dat je een “AS nummer” hebt en om kunt gaan met “BGP”. Dit moet je als deelnemer wel wat zeggen.