LET OP: phishing mail in omloop

Sinds vandaag krijgen wij meldingen dat een phishing mail is verzonden uit naam van de NBIP. De mail heeft als onderwerp ‘Actie vereist’ of iets soortgelijks. Gooi deze mail direct weg en klik niet op links. De tekst van de mail is als volgt (of gelijkend):

De Stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) heeft ervoor gezorgd dat internetproviders vanaf januari 2020 via Buckaroo BV factuurbedragen automatisch incasseren.

Onlangs heeft uw internetprovider een digitaal archief overgedragen met digitale incassomachtigingen. Helaas is bij het testen van het het digitaal archief bij u de volgende ISO foutmelding voortgekomen:

[ ISO MD01/SL01 Onjuiste machtiging – Er is geen juiste registratie van de machtiging of de debiteur heeft de machtiging ingetrokken ]

Wij adviseren u om opnieuw uw digitale incassomachtiging te bevestigen. Wij willen u erop attenderen dat bij achterstallige betaling uw internetabonnement tijdelijk geblokkeerd kan worden.
Incassomachtiging Bevestigen

Via de bovenstaande knop kunt u opnieuw uw huidige incassomachtiging bevestigen.

Let op: deze knop is slechts eenmaal bruikbaar en vervalt over 24 uur.

Voor meer informatie en voor veel gestelde vragen verwijzen wij u door naar [link]

Wij hopen u voldoende te hebben ge?nformeerd (sic).

Met vriendelijke groet,

Buckaroo B.V.

Gooi deze mail weg, klik niet op links

Heeft u deze of een soortgelijke mail ontvangen? Gooi deze dan direct weg en klik niet op links. De NBIP faciliteert geen betalingen van klanten van internet providers. Wees daarom op uw hoede. Heeft u twijfels? Neem dan contact op met uw internet provider.