Clean Networks Platform bijeenkomst & NBIP deelnemersvergadering

Op 22 november gaan we de strijd aan tegen abuse!

We gaan maandag 22 november samen met provides de strijd aan tegen abuse. Tijdens de Clean Networks Platform bijeenkomst vertellen we alle ontwikkelingen rondom abuse bestrijding, de succesvolle pilot onder twintig NBIP deelnemers, die heeft geleid tot verdere uitrol van het Clean Networks Platform. NBIP deelnemers kunnen aansluiten bij de NBIP deelnemersvergadering die om 16:00 u start. Beiden bijeenkomsten zijn digitaal.

Onrechtmatige content

Als u actief bent als internet service provider of hosting- /cloudprovider heeft u dagelijks te maken met de ontwikkelingen rondom abuse content. De intensiteit van onrechtmatige content neemt toe en nieuwe verordeningen vanuit wet- en regelgeving dwingen partijen om juist te handelen.

Of het nu gaat om materiaal dat inbreuk maakt op auteursrechten of command-and-control servers van botnets, phishing sites en spamservers, al deze onrechtmatige content worden gezien als abuse. Voor hostingaanbieders wordt de druk alsmaar groter om zich in te spannen en deze content te minimaliseren.

Clean Networks Platform

Wij hebben Michel van Eeten, hoogleraar Cybersecurity aan de TU Delft, uitgenodigd om ons meer te vertellen over hoe ‘schoon’ Nederlandse netwerken momenteel zijn en hoe Nederlandse providers abuse op hun netwerk kunnen meten.

Ook zal Wido Potters, secretaris bij AbuseIO, zijn ervaringen met het Clean Networks Platform delen en zal hij meer vertellen over de techniek achter het platform.

Programma

  • 14:00 – Welkom en introductie Clean Networks Platform
  • 14:15 – TU Delft benchmark – Michel van Eeten
  • 14:45 – Eerste resultaten en ervaringen met het platform – Wido Potters
  • 15:05 – Roadmap – Octavia de Weerdt
  • 16:00 – Deelnemersvergadering NBIP *

*Alleen voor NBIP deelnemers. Zij zullen een aparte mail krijgen met een link naar deze vergadering.

Clean Networks Platform bijeenkomst

Maandag 22 november om 14:00 u kunt u onderstaande button gebruiken om naar de Clean Networks Platform bijeenkomst te gaan.

NBIP deelnemersvergadering

Maandag 22 november om 16:00 u kunt u onderstaande button gebruiken om naar de NBIP deelnemersvergadering te gaan. Deze vergadering is alleen voor NBIP deelnemers!