Ondervindt u hinder van een DDoS-aanval?

Als uw organisatie slachtoffer is van een DDoS-aanval kan snel handelen nodig zijn. Door een DDoS-aanval zijn uw website(s) en overige online systemen mogelijk niet goed bereikbaar. Als huidige of nieuwe deelnemer van NBIP kunt een beroep doen de NaWas anti-DDoS dienst, die uw organisatie kan helpen om de aanval te mitigeren en uw systemen weer bereikbaar te maken.

Gebruik onderstaande formulier om contact met ons op te nemen:


    In het geval van (vermoedens) van een DDoS-aanval adviseren wij u om het onderstaande stappenplan op te volgen:

    • Stuur een e-mail met uitleg van de situatie naar het NaWas team via bureau@connect.nbip.nl
    • Informeer alle belangrijke personen in uw organisatie over de (mogelijke) DDoS-aanval en dat dit mogelijk kan leiden tot uitval van online diensten en website(s).
    • Informeer uw afnemers, leveranciers en partners over de mogelijke uitval van systemen als gevolg van de DDoS-aanval.
    • Ontkoppel indien mogelijk aangevallen servers van het publieke internet. Deze hardware zal dan niet meer onderuit gaan als gevolg van een overdaad aan datapakketjes.
    • Registreer zo snel en accuraat mogelijk alle gebeurtenissen van de DDoS-aanval in een logboek of logfile. Zo staat u straks sterker als uw organisatie de schade wil gaan claimen bij een verzekeringsmaatschappij. Doe na de aanval aangifte bij de politie.
    • Na het eerste contact met het NaWas team mailen wij onze Diensten Overeenkomst en het Registratie Formulier. Mail deze ondertekend retour naar bureau@connect.nbip.nl. Vervolgens neemt het support team contact op om het aansluit proces te starten.

    Wat moet u vooral niet doen bij een DDoS-aanval?

    In het geval van een DDoS-aanval zijn er aantal zaken die u vooral niet moet doen. Tijdens een DDoS-aanval kan een paniek situatie ontstaan waarin de kans aanwezig is dat organisaties onverstandige acties ondernemen die uiteindelijk nog meer schade kunnen aanrichten.

    In elk geval is het belangrijk om zelf geen contact met de mogelijke aanvaller of hackersgroep achter de DDoS-aanval te zoeken. Mogelijk gaat men hierdoor juist geld eisen om de aanval zogenaamd te laten stoppen.