Over de NBIP

De stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) is in 2001 opgericht als uitvoeringsinstituut voor tapbevelen in de Telecommunicatiewet. Tegenwoordig is de NBIP uitgegroeid tot het expertisecentrum voor DDoS-mitigatie, Lawful Interception en Threat Intelligence-analyse voor internet-, hosting- en cloudproviders in Nederland en Europa.

Ons diverse netwerk van stakeholders omvat organisaties zoals het NCSC, de politie, justitie en technische universiteiten die onze expertise en mening waarderen op verschillende gebieden. We werken eraan om onze positie in het Nederlandse ecosysteem verder te versterken.

Bij NBIP hechten we veel waarde aan het delen van kennis. We voeren onderzoeken uit, spreken op evenementen, informeren onze deelnemers regelmatig over nieuwe ontwikkelingen en organiseren bijeenkomsten waar deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen. Daarnaast is de NBIP gesprekspartner voor de overheid.

Onze diensten worden geleverd vanuit ons Operations Center, waar hoogwaardige technologie wordt ingezet om de continuïteit van de diensten van onze deelnemers te garanderen. Hier bevindt zich ook het NBIP Governance Center, dat ondersteunende diensten levert voor de NaWas, Tapdiensten en het Clean Networks Platform op het gebied van financiële administratie, bureau taken en bestuurlijke ondersteuning.

Bij NBIP werken we samen met onze deelnemers om bij te dragen aan een veiliger internet, zonder winstoogmerk en met gebruikmaking van elkaars expertise.