KennisNaWasNieuwsddos-aanvallen

Geopolitieke situatie blijft DDoS-landschap bepalen in Q1 2024

De DDoS-wasstraat NaWas beschermt deelnemers tegen DDoS-aanvallen en geeft inzicht in veranderende trends op het gebied van DDoS. Deze kennis delen we graag om samen sterker te staan in de strijd tegen DDoS-aanvallen.

Het aantal DDoS-aanvallen dat de NaWas in Q1 heeft afgehandeld blijft ongeveer gelijk aan dat van Q4 2023, zo blijkt uit nieuwe statistieken van NBIP. De grootste afgehandelde aanval was 313 Gbps. De meest voorkomende soorten aanvallen waren UDP Flood, NTP-amplification, TCP Flag Attack en DNS amplification. Minder vaak voorkomende aanvallen, zoals TFTP-aanvallen, vielen uit de top 5 van meest voorkomende aanvallen, waar deze typen aanvallen in het vorige kwartaal vrij prominent waren.

De geopolitieke situatie bepaalt nog steeds in grote mate het DDoS-landschap. Berichten van grote en verstorende DDoS-aanvallen door hacktivisten komen uit heel Europa, waaronder Spanje, Duitsland, Slowakije en ook Nederland. Standby DDoS mitigatie diensten en actuele kennis over de weerbaarheid van netwerken tegen dit soort aanvallen blijven van het grootste belang voor organisaties die het risico lopen slachtoffer te worden van politiek gemotiveerde DDoS-aanvallen.

Benieuwd naar de laatste cijfers? Download dan nu de nieuwste DDoS-infographic met cijfers van Q1 2024:

Wilt u meer informatie of zich abonneren op onze nieuwsbrief?