KennisNaWasNieuwsddos-aanvallen

Aantal kleine DDoS-aanvallen en totaal aantal aanvallen groeiden in vierde kwartaal 2023

De DDoS-wasstraat NaWas beschermt deelnemers tegen DDoS-aanvallen en geeft inzicht in veranderende trends op het gebied van DDoS. Deze kennis delen we graag om samen sterker te staan in de strijd tegen DDoS-aanvallen.

Het aantal kleine aanvallen groeit nog steeds, net zoals het totaal aantal aanvallen vergeleken met eerdere kwartalen van 2023. Er is daarbij sprake van een opvallende groei in het aantal aanvallen dat korter dan 15 minuten duurt.

Daarnaast zijn layer 7 aanvallen een nieuwe trend om alert op te zijn. Dit type aanvallen richt zich op de applicatielaag en worden gericht ingezet om specifieke diensten uit de lucht te halen. Dit type aanval wordt ingezet door hacktivistische groepen die zich mengen in geopolitieke aangelegenheden.

Doordat de geopolitieke situatie volatiel is en complexer blijft worden, met op het moment van schrijven bijna dagelijks nieuwe ontwikkelingen, ligt het voor de hand dat we nieuwe ontwikkelingen op het gebied van DDoS blijven zien. Hierbij kunnen innovaties zoals nieuwe typen aanvallen verwacht worden, waardoor het zaak is om waakzaam te blijven en snel in te kunnen spelen op de competitie die op dit gebied gaande is.

Bent u benieuwd naar de laatste cijfers? Download nu onze nieuwste infographic met cijfers uit Q4 2023 en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van DDoS-aanvallen.

Wilt u meer informatie of zich abonneren op onze nieuwsbrief?