KennisNaWasNieuwsddos-aanvallen

Intensiteit DDoS-aanvallen toegenomen in Q2 2023, nieuw type aanval gedetecteerd

De Nationale Wasstraat (NaWas) beschermt deelnemers tegen DDoS-aanvallen en geeft ons inzicht in veranderende trends op het gebied van DDoS. Deze kennis delen we graag om samen sterker te staan in de strijd tegen DDoS-aanvallen.

In Q2 2023 nam de intensiteit van DDoS-aanvallen toe en was sprake van een nieuw soort aanval die HTTPS DDoS Tsunami wordt genoemd. Dit type aanval onderscheidt zich door extreem hoge RPS (requests per second) rates van soms wel 880.000 of hoger. Mitigatie is een uitdaging omdat om de paar minuten gewisseld wordt naar een nieuwe onbekende set van HTTP requests.

Ook viel op dat de DNS water torture een kortstondige come back maakte. Tot slot was tijdens de examenperiode in het voortgezet onderwijs zoals verwacht een piek in aanvallen waarneembaar, maar dit zorgde niet voor problemen bij de mitigatie van deze aanvallen.

Bent u benieuwd naar de laatste cijfers? Download nu onze nieuwste infographic met cijfers uit Q2 2023 en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van DDoS-aanvallen.

Wilt u meer informatie of zich abonneren op onze nieuwsbrief?