KennisNaWasNieuwsddos-aanvallen

Trend van minder DDoS-aanvallen zet ook in derde kwartaal door

De trend die we sinds Q4 2021 zien, een daling van DDoS-aanvallen, is het derde kwartaal van 2022 doorgezet. Goed nieuws zou u zeggen. Niet bepaald, het aantal DDoS-aanvallen is in drie kwartalen van 2022, nog altijd meer dan in heel 2020. Wel is de prognose dat er dit jaar minder DDoS-aanvallen zullen zijn dan vorig jaar.

 

Afname totale hoeveelheid DDoS-aanvallen

In vergelijking met Q1 2022 (666) zien we een afname in het aantal DDoS-aanvallen. In afgelopen kwartaal registreerden we 442 DDoS-aanvallen, terwijl dit er in Q2 van dit jaar nog 514 waren. Dit kwartaal zijn er twee opvallende aanvallen geweest. Eén aanval duurde langer dan 4 dagen en één aanval had 360 Mpps. Verder valt er op te merken dat dit kwartaal ruim een kwart van de aanvallen een ‘DNS Amplification’ aanval was.

Wat is een ‘DNS Amplification’ aanval?

Een DNS Amplification aanval is een DDoS-aanval waarbij een aanvaller gebruikmaakt van open DNS-resolvers om een server of netwerk te overspoelen met een versterkte (amplified) hoeveelheid verkeer, waardoor de server en de omringende infrastructuur ontoegankelijk worden.

Benieuwd naar de laatste cijfers? Download nu de nieuwste DDoS-infographic met cijfers uit Q3 2022:

Wilt u meer informatie of zich abonneren op onze nieuwsbrief?