KennisNaWasNieuwsddos-aanvallen

We zien minder DDoS-aanvallen sinds het einde van 2021

De Nationale Wasstraat (NaWas) beschermt deelnemers tegen DDoS-aanvallen. De NaWas geeft ons tegelijkertijd ook inzicht in de veranderende trends op gebied van DDoS. We delen die kennis graag met anderen. Samen staan we namelijk sterker in de strijd tegen DDoS-aanvallen.

De trend die we sinds Q4 2021 zien, een daling van DDoS-aanvallen, is het vierde kwartaal van 2022 doorgezet. Het totale aantal aanvallen daalt, maar de impact op bedrijven neemt alleen maar toe.

Geopolitiek gezien, heeft het voortdurende conflict in Oekraïne geleid tot een toename van gerichte DDoS-aanvallen op overheidsdiensten en kritische infrastructuur. We verwachten dat deze trend zich in 2023 zal voortzetten, met de nadruk op aanvallen gericht op de financiële, energie en zorg sectoren.

Er zijn een nieuwe soort “turbo-aanvallen” opgedoken, die piekwaarden van 381 Gbps in een kwestie van seconden hebben bereikt. Het gebruik van meervoudige aanvalsmethodes neemt toe, waarbij steeds meer aanvallers proberen om de netwerken van hun slachtoffers tegelijkertijd te overweldigen door gebruik te maken van meerdere aanvalsmethoden tegelijkertijd.

Benieuwd naar de laatste cijfers? Download nu de nieuwste infographic met cijfers uit Q4 2022.

Wilt u meer informatie of zich abonneren op onze nieuwsbrief?