NaWas beschermt ISP’s in het Verenigd Koninkrijk tegen DDoS-aanvallen

NaWas is sinds kort ook begonnen met het beschermen van ISP’s in het Verenigd Koninkrijk tegen DDoS-aanvallen. NaWas is een onafhankelijke best-of-class multi-vendor oplossing die DDoS-aanvallen in realtime kan detecteren en direct netwerkverkeer naar zijn eigen scrubbing center kan omleiden. Deze anti-DDoS-dienst beschermt de meeste .nl-domeinen al jaren effectief en is nu ook in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar via een samenwerking met lokale middelgrote ISP’s.

NaWas is het resultaat van een succesvolle internationale samenwerking. Steeds meer ISP’s werken via NBIP samen met universiteiten, R&D-instellingen en leveranciers om DDoS-aanvallen effectief te weerstaan. Hierdoor kan NaWas de meest kosteneffectieve oplossing bieden, inclusief 24/7 ondersteuning en gedetailleerde rapporten.

Bescherming tegen grotere en complexere DDoS-aanvallen

“We kunnen krachtigere diensten aanbieden tegen lagere kosten, omdat steeds meer ISP’s zich in heel Europa bij ons hebben aangesloten”, zegt Frank Dupker van NBIP. “Onze missie is om ISP’s in Europa beter te beschermen tegen grotere en complexere DDoS-aanvallen met behulp van de nieuwste technologie en verbindingen met alle grote netwerken.”

De Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) is een uniek initiatief van internetproviders die samenwerken onder het motto “samen sterk”. Wij zijn een onafhankelijke non-profit organisatie die bijdraagt aan een veiliger internet door gezamenlijk dure faciliteiten aan te schaffen die slechts af en toe nodig zijn. Een zeer succesvol voorbeeld van dergelijke faciliteiten is NaWas, een on-demand dienst om DDoS-aanvallen in Nederland en de rest van Europa te bestrijden. Hierdoor kunnen individuele ISP’s of VoIP-providers grote investeringen vermijden en toegang krijgen tot krachtigere wapens om DDoS-aanvallen te voorkomen.