KennisNaWasNieuwsWat kunnen Italiaanse ISP’s leren van de Nederlandse aanpak en Europese samenwerking om DDoS-aanvallen in de toekomst tegen te kunnen houden?

NaWas groeit en staat op voorkeurslijst BSI in Duitsland

We zijn verheugd te kunnen delen dat de NaWas steeds meer deelnemers aantrekt in Duitsland. Dit is een belangrijke mijlpaal in onze missie om de Europese digitale infrastructuur te beschermen tegen DDoS-aanvallen. Bij NBIP werken we nauw samen met onze deelnemers om de kosten van DDoS-mitigatie laag te houden en tegelijkertijd de beschikbaarheid en kennis over dit onderwerp te bevorderen.

Maar dat is niet alles. Sinds maart 2023 staat de NaWas ook op de voorkeurslijst van “Qualifizierter DDoS-Mitigation-Dienstleister” van het Duitse Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI). Dit is een belangrijke erkenning van de kwaliteit van onze dienst en een grote eer voor ons. We zijn zelfs het enige niet-Duitse mitigatieplatform dat op de lijst staat. We zijn blij dat de NaWas-formule ook goed aanslaat in het meer technische specificaties georiënteerde Duitsland.

Op dit moment zijn we in gesprek met DE-CIX, de grootste Duitse internet exchange, om de NaWas ook beschikbaar te maken via hun netwerk. We blijven ons inzetten om onze dienstverlening uit te breiden, zodat we nog meer internet- en cloudproviders kunnen helpen om hun netwerken te beschermen tegen DDoS-aanvallen.