KennisNaWasNieuwsddos-aanvallen

Opmerkelijke toename van DDoS-aanvallen in het eerste kwartaal van 2023

De Nationale Wasstraat (NaWas) beschermt deelnemers tegen DDoS-aanvallen en geeft ons inzicht in veranderende trends op het gebied van DDoS. Deze kennis delen we graag om samen sterker te staan in de strijd tegen DDoS-aanvallen.

In Q1 2023 zagen we een opmerkelijke toename van DDoS-aanvallen vergeleken met het voorgaande kwartaal, met een totaal van 676 aanvallen. Er was sprake van meer nieuwe actieve botnets en meer multi-vector aanvallen die gericht waren op de applicatielaag (L7) en botnet-gebaseerde direct-path aanvallen.

De meest aangevallen doelwitten waren nationale veiligheidsdiensten, ziekenhuizen, de gezondheidszorg en andere kritieke infrastructuur die wereldwijd tegelijk werden aangevallen. Met toenemende geopolitieke conflicten verwachten we een toename van het aantal DDoS-aanvallen als middel in de cyberoorlogsvoering.

Bent u benieuwd naar de laatste cijfers? Download nu onze nieuwste infographic met cijfers uit Q1 2023 en blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van DDoS-aanvallen.

Wilt u meer informatie of zich abonneren op onze nieuwsbrief?