Aandacht voor het Clean Networks platform in Het Financieele Dagblad (FD)

Afgelopen maandag 5 oktober verscheen er onder de titel “Providers gaan bedrijven waarschuwen voor beveiligingslekken” een groot artikel in het Financieele Dagblad (FD). Voor het artikel sprak journalist Stijn van Gils met Octavia de Weerdt, directeur van NBIP.

In het artikel vertelt Octavia de Weerdt over Clean Networks platform, dat samen met de TU Delft is ontwikkeld. Het systeem informeert internetserviceproviders over abuse en kwetsbaarheden in systemen. Ze kunnen dan gerichte actie ondernemen.

Dankzij de OKTT-status kan het Clean Networks platform ook informatie doorgeven die binnenkomt bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

In het artikel komt ook de NaWas, de nationale anti-DDos-wasstraat, ter sprake. Octavia vertelt dat er ook vanuit Italië en Scandinavië veel interesse is voor de NaWas. De uitbreiding van NaWas is voor NBIP een interessante ontwikkeling. De kosten voor infrastructuur voor NaWas kunnen zo met meerdere partijen worden gedeeld.

Veel andere nieuwsmedia gebruikten het artikel in het FD als basis voor een eigen nieuwsbericht. Zo verschenen er artikelen op Tweakers, Computable en Nu.nl. Ook in de Tech Update van BNR was er aandacht voor het onderwerp. Dat andere media het artikel in het FD overnemen, geeft aan dat cybersecurity een onderwerp is dat leeft in onze samenleving.