Brancheorganisaties uit de digitale infrastructuur lanceren website voor veilig thuiswerken

Nederland werkt massaal thuis. Waar mogelijk zijn organisaties uit hun kantoren vertrokken en zijn hun medewerkers thuis gaan werken. Zelfstandigen en werknemers hebben de thuiswerkplek opnieuw ingericht en klaargemaakt voor een periode waarvan het einde nog onduidelijk is.

Deze gigantische verschuiving in de locatie van werkplekken brengt natuurlijk uitdagingen met zich mee. De digitale infrastructuur in Nederland blijkt over het algemeen goed bestand tegen deze nieuwe ontwikkelingen. Veilig werken is een belangrijk thema. Er zijn aanwijzingen dat cybercriminelen zich ook op deze nieuwe situatie aan het richten zijn.

Daarom hebben een aantal brancheorganisaties van bedrijven en organisaties die aan de basis staan van de digitale economie, het initiatief genomen om hun kennis te delen en aanbevelingen te doen rondom thuiswerken: www.werkthuisveilig.nl.

Wat organisaties en medewerkers moeten weten en doen om veilig thuis te werken is nu te vinden op deze nieuwe informatieve website. Om te voorkomen dat cybercriminelen misbruik maken van deze situatie.