NaWas en AMS-IX werken samen tegen DDoS-aanvallen

In de afgelopen tijd signaleert NaWas, de anti-DDoS dienst van Stichting NBIP, dat steeds meer kleinere internet service providers (ISP) last hebben van DDoS-aanvallen en afpersingsmails ontvangen. NaWas werkt daarom samen met AMS-IX om het schone verkeer na mitigatie af te leveren.

Het tegengaan van DDoS-aanvallen is actueler dan ooit. In het eerste kwartaal van dit jaar meette de NaWas, de anti-DDoS wasstraat van stichting NBIP, bijvoorbeeld al meer aanvallen dan in heel 2020. De krachtigste aanval had zelfs een omvang van 300 Gbps.

Verder hebben steeds meer partijen last van DDoS-aanvallen. “We hebben onlangs bijvoorbeeld te maken gehad met een golf van aanvallen op kleinere internet service providers (ISP’s). Deze partijen hadden nog geen of alleen maar een beperkte DDoS protectie ingericht. Het aansluiten van deze organisaties op NaWas zorgde voor een flink drukke periode binnen ons team. Gelukkig is de mitigatie in bijna alle gevallen succesvol verlopen en zijn de aanvallen afgeslagen”, aldus Frank Dupker (European Network Manager bij NaWas).

Samenwerking is heel belangrijk bij het bestrijden van DDoS-aanvallen, omdat je samen sterker staat. “We werken bij NaWas daarom intensief samen met het team van AMS-IX. Doordat zij snel poorten actief maken en partijen konden toevoegen aan onze private VLAN, hebben wij door goed samen te werken veel partijen al geholpen met hun strijd tegen DDoS-aanvallen.”