Samenwerking NaWas en NetIX tegen DDoS-aanvallen

In de strijd tegen DDoS-aanvallen gaat NaWas in Europa samenwerken met NetIX voor de detectie en mitigatie van het DDoS-verkeer. NetIX is een organisatie die onder andere oplossingen biedt voor connectiviteits- en peeringproblemen.

DDoS-aanvallen treffen internet service providers (ISP’s), content delivery networks (CDN’s) en ondernemingen vaker dan ooit tevoren. De gegevens gaan verloren en de bedrijfsvoering wordt door het toenemende aantal DDoS-aanvallen meer belemmerd. Dit is ook terug te vinden de cijfers. Zo rapporteerde de NaWas vorig jaar 1610 DDoS-aanvallen, terwijl we in 2021 tot nu al meer dan tweeduizend aanvallen geregistreerd. In het afgelopen kwartaal heeft de NaWas zelfs een aanval gemeten met een omvang van 319 Gbps.

Samen tegen DDoS

Samen de strijd aangaan tegen DDoS-aanvallen is daarom erg belangrijk, zowel nationaal als internationaal. De samenwerking tussen NaWas en NetIX uit Bulgarije onderstreept deze internationale strijd. Het NetIX-platform verbindt meer dan 180 leden met content van 8.000+ zichtbare netwerken en 30+ Internet Exchanges. Hierdoor heeft het platform dagelijkse pieken van 1TB aan data. Frank Dupker (European Network Manager NaWas): “We streven ernaar om onze anti-DDoS diensten beschikbaar te maken in de meeste Europese landen. Het gebruik van het uitgebreide netwerk van NetIX is een logische keuze om onze diensten samen te laten groeien. Als stichting zonder winstoogmerk is het ons doel om DDoS te bestrijden, terwijl we de kosten onder zoveel mogelijk NaWas-leden zo laag mogelijk willen houden. Op deze manier blijft de dienst ook voor kleinere ISP’s betaalbaar.”

“We zijn blij dat we onze leden nog een beschermingsdienst voor hun netwerken kunnen aanbieden,” zegt Dean Belev, Vice President Services bij NetIX. “Kwaadaardige aanvallen gebeuren elke dag en we willen dat onze leden zich zo veilig, vertrouwd en beschermd mogelijk voelen. Met de gecombineerde NetIX- en NaWas-oplossing kunnen netwerken verbinding maken en hun verkeer scrubben, zelfs als ze zich niet in een faciliteit bevinden die NaWas ondersteunt.”