NBIP versterkt bestuur met aantreden van drie nieuwe bestuursleden

De stichting NBIP, de Nederlandse non-profit organisatie die ondersteunende diensten aan internetserviceproviders levert, maakt bekend dat drie nieuwe leden het bestuur komen versterken. De drie nieuwe bestuursleden zijn Margreth Verhulst, Tjebbe de Winter en Rick Sulman.

Tijdens de deelnemersvergadering van 18 september 2020 heeft het bestuur van de NBIP ingestemd met de aanstelling van de drie nieuwe leden. Hans van der Giessen, die achttien jaar de functie van secretaris heeft vervuld, heeft het bestuur in juni 2020 verlaten voor een bestuursfunctie bij Vereniging COIN, een samenwerking van Nederlandse aanbieders van elektronische communicatiediensten en –netwerken.

Margreth Verhulst is de opvolgster van Hans van der Giessen. Met haar eigen bedrijf Bureau 42 adviseert ze bedrijven op het gebied van ICT en privacy. “Ik ben al langere tijd in de ICT-sector werkzaam voor internetbedrijven. Als adviseur heb ik al eerder werkzaamheden voor de NBIP verricht. Ik ben daardoor bekend met de organisatie en mensen achter de NBIP. Vanuit mijn functie van secretaris heb ik de ambitie om het bestuur verder te professionaliseren en de NBIP te ondersteunen op juridisch gebied.”

Tjebbe de Winter is oprichter en Managing Director van de Cyso Group (Cyso, SQR, Fuga.cloud). Hij heeft een sterke achtergrond in hosting- en clouddiensten. “Bedrijven krijgen de laatste jaren te maken met steeds krachtigere DDoS-aanvallen die ook nog eens langer duren. Door een gezamenlijke oplossing kunnen bedrijven met de NaWas, de nationale anti-DDoS wasstraat, aanvallen afslaan. Ik zal op de kosten letten en erop toezien dat de oplossingen voor onze deelnemers betaalbaar blijven.”

Rick Sulman is CEO van Speakup, aanbieder van oplossingen voor telecommunicatie. Als algemeen bestuurslid heeft hij de de ambitie om de NBIP verder te professionaliseren. “Vanuit mijn persoonlijke achtergrond en interesse wil ik graag op bestuurlijk niveau in mijn vakgebied actief zijn. Ook ben ik van oordeel dat het werkgebied telecom binnen de NBIP vertegenwoordigd moet zijn. Dat betekent meer aandacht voor samenwerking in de telecomsector voor de thema’s waar de NBIP actief mee bezig is.”

Octavia de Weerdt, algemeen directeur NBIP: “Namens het bestuur wil ik mijn dank uitspreken aan Hans van der Giessen, die de afgelopen achttien jaar een constructieve bijdrage heeft geleverd aan het professionaliseren van het bestuur van de NBIP. Iemand met zoveel kennis en ervaring is niet zomaar te vervangen. Gelukkig hebben we Margreth Verhulst, iemand met een indrukwekkende staat van dienst, bereid gevonden om de rol van Hans van der Giessen over te nemen. Ik ben ook blij met het aantreden van Tjebbe de Winter en Rick Sulman als nieuwe bestuursleden. Ze brengen veel kennis en praktijkervaring mee. De NBIP heeft de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt en om onze toekomstige ambities waar te maken, hebben we ervaren mensen met veel praktijkervaring in het bestuur nodig.”