Waarschuwing voor e-mail over incassomachtiging waarin NBIP staat vermeld

Sinds vandaag krijgen wij meldingen dat een phishing mail is verzonden uit naam van de NBIP. De mail heeft als onderwerp ‘NBIP – Incassomachtigen’ of iets soortgelijks. Gooi deze mail direct weg en klik niet op links. De tekst van de mail is als volgt (of gelijkend):

Geachte heer/mevrouw,

De stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) heeft ervoor gezorgd dat internetproviders vanaf januari 2020 via digitale incasso voor bedrijfsleven beschikbaar gesteld. Hiervoor is er een samenwerking aangegaan met incassomachtigen.nl.
Incassomachtigen is een manier om online via uw bank een machtiging af te geven. Daarmee geeft u toestemming aan een onderneming om geld van uw rekening af te schrijven via een Europese incasso. Een handtekening op papier is niet meer nodig. Incassomachtigen kan als betaalmogelijkheid worden aangeboden door webwinkels en andere organisaties op internet, zoals energiebedrijven, verzekeraars en verenigingen. Als een onderneming Incassomachtigen aanbiedt, kunt u dat herkennen aan dit beeldmerk.

Onlangs heeft uw internetprovider een digitaal archief overgedragen met digitale incassomachtigingen. Helaas moeten wij uw in verband met wet- en regelgeving opnieuw toestemming vraag voor het goedkeuren van de automatische incasso.

U kunt ons bemachtigen via het onderstaande link:
Klik hier voor het afgeven van een machtiging aan incassomachtigen.nl

Hoe werkt het?
Incassomachtigen werkt net zo eenvoudig als internetbankieren. Hieronder staan de stappen die u doorloopt:

  • U bestelt online een product of dienst
  • U kiest Incassomachtigen als betaalmethode
  • U selecteert uw bank en u komt direct in de vertrouwde internet- of mobielbankieromgeving van uw bank. De relevante gegevens van uw machtiging zijn al ingevuld
  • U keurt de machtiging goed op de voor uw bank gebruikelijke manier
  • Uw bank bevestigt de verwerking van uw machtiging
  • U keert terug naar de website van de leverancier. Klaar!

Wij adviseren u om dit zo snel mogelijk uit te voeren. Wij willen u erop attenderen dat bij achterstallige betaling uw internetabonnement tijdelijk geblokkeerd kan worden.

Let op: deze knop is slechts eenmaal bruikbaar en
vervalt om veiligheidsredenen na 24 uur.

Via de bovenstaande knop bent u instaat om onze te bemachtiging u opnieuw uw huidige incassomachtiging bevestigen. Na het afgeven van de machtiging, wordt de betaling uitgevoerd met een incasso.
Voor meer informatie en voor de meeste gestelde vragen verwijzen wij u door naar:

Wat is Incassomachtigen?

Wij trouwen erop u voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Incassomachtigen B.V.

Jan Bakkers – Directeur Commercieel afdeling

Currence B.V. | Postbus 8257, 3503 RG Amsterdam | Zonnebaan 9, 3542 EA Amsterdam|www.incassomachtigen.nl | E-mail: info@incassomachtigen.nl

Gooi deze mail weg, klik niet op links

Heeft u bovenstaande of een vergelijkbare dubieuze e-mail ontvangen? Dan kunt u ook een melding doen bij de Fraudehelpdesk via https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden. Ze zullen uw melding verwerken.